Ukrainan sodan viime päivien tapahtumat

Viikonloppuna Ukrainassa sodan keskeiset tapahtumat keskittyivät etulinjan alueille sekä diplomatiaan. Ukrainalaiset joukot jatkoivat taistelua erityisesti Etelä-Ukrainassa, jossa Ukrainan armeija julkaisi videomateriaalia Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunun ja Bradley-rynnäkkövaunun operaatioista jalkaväen tukena. Nämä toimet liittyvät laajempaan vastahyökkäykseen, joka alkoi kesäkuussa 2024, ja tavoitteena on vapauttaa Zaporižžjan alueella Venäjän miehittämiä alueita. Taistelut tällä alueella jatkuvat kiivaina, ja tarkkoja tuloksia ei ole vielä raportoitu​.

Samalla Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi avasi Kiovassa ensimmäisen kansainvälisen aseteollisuusfoorumin, jonka tavoitteena on lisätä aseiden ja puolustustarvikkeiden tuotantoa Ukrainassa. Tilaisuuteen osallistui edustajia yli 30 maasta ja 250 puolustusalan yritystä. Tämän foorumin taustalla on Ukrainan akuutti tarve saada lisää aseita taistelujen tueksi​.

Venäjä puolestaan ilmoitti uusista asevelvollisten kutsunnoista, joiden tavoitteena on kasvattaa varusmiesten määrää 130 000. Kutsuntojen odotetaan alkavan pian, ja vaikka Venäjän sotilasjohto on vakuuttanut, ettei varusmiehiä lähetetä suoraan Ukrainaan, monet pitävät tätä toimena miehitysjoukkojen vahvistamiseksi​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *