Latelan Lauri – Autointoilija ja käsityön mestari

Lauri Huttunen, paremmin tunnettu nimellä “Latelan Lauri”, on suomalaisille tuttu televisiosarjasta Latela, jossa joukko autojen rakastajia ja rassaajia rakentaa ja kunnostaa autoja omalla persoonallisella tavallaan. Lauri on tunnettu paitsi rautaisesta auto-osaamisestaan, myös huumoristaan ja positiivisesta asenteestaan, jotka ovat tehneet hänestä yhden ohjelman fanien suosikeista.

Autojen parissa koko ikänsä Lauri ei ole sattumalta päätynyt autojen pariin. Hän on pienestä pitäen ollut kiinnostunut tekniikasta ja erityisesti autoista. Taitojen kehittämiseen on kulunut vuosia ja tuhansia työtunteja, mutta Lauri on tullut tunnetuksi tinkimättömästä asenteestaan ja kyvystään löytää luovia ratkaisuja haastavissakin projekteissa. Hän ei pelkää tarttua haastaviin koritöihin tai moottoriremontteihin – oli kyse sitten vanhoista klassikoista tai moderneista autoista.

Latelan suosio ja vaikutus Latela-sarjan kautta Lauri ja hänen tiiminsä ovat saaneet laajaa näkyvyyttä Suomessa. Ohjelman ydin on nimenomaan autoprojektien esittely ja yhdessä tekemisen ilo, jossa Laurin rooli on ollut keskeinen. Hänen ronski huumorinsa ja tinkimätön asenteensa on tuonut iloa katsojille ja innostanut monia nuoria mekaanikkoja ja autoharrastajia.

Sarjan menestyksen myötä Laurista on tullut jonkinlainen autoharrastajien ikoni. Häneltä kysytään neuvoja ja vinkkejä, ja hänen projektejaan seurataan tarkasti. Latelan kautta Lauri on myös näyttänyt, että autojen rakentaminen voi olla paljon enemmän kuin vain mekaanista työtä – se on taidetta ja kulttuuria, jossa yhdistyy intohimo, kädentaidot ja ystävyys.

Autoprojektit – rakkaudesta autoihin Laurilla on aina meneillään jokin projekti. Hän on kunnostanut vuosien varrella useita klassikkoautoja, kuten Ford Torino -70, jonka tarina kertoo miehestä, joka ei anna periksi, vaikka projektit vievät aikaa ja rahaa. Laurin projekteissa yhdistyy taito, kärsivällisyys ja rakkaus autoihin, ja hän onnistuu saamaan ajoneuvot henkiin tavalla, joka herättää kunnioitusta sekä harrastajapiireissä että autoalan ammattilaisissa.

Latelan Laurin filosofia Lauri uskoo, että jokainen auto ansaitsee mahdollisuuden – oli se kuinka ruosteinen tai rikkinäinen tahansa. Hänen filosofiaansa kuuluu, että autojen korjaaminen ja rakentaminen on enemmän kuin vain varaosien vaihtamista. Se on perinpohjaista työtä, jossa jokainen yksityiskohta huomioidaan, ja tärkeintä on lopputulos, jossa auto toimii ja näyttää hyvältä.

Latelan Laurin tarina on inspiroiva esimerkki siitä, miten pitkäjänteisyys ja intohimo voivat johtaa menestykseen. Autojen maailma ei ole pelkästään tekniikkaa – se on elämäntapa, ja Lauri Huttunen on sen yksi näkyvimmistä edustajista Suomessa.

Loppupeleissä kyse on rakkaudesta koneisiin ja ystävyyteen, joita autojen rakentaminen tuo mukanaan.

Lauri on myymässä menopeliään:

Lauri Huttunen myymässä Torino -70ä – Kaipaatko talviprojektia?

Onko sinulla intoa ja taitoa ottaa vastaan talveksi haastava, mutta palkitseva projekti? Lauri Huttunen tarjoaa myyntiin Ford Torino -70 -mallin, joka vaatii vielä viimeistelyä, mutta on jo pitkälle kunnostettu.

Auton speksit:

  • 460-kuutiotuumainen moottori
  • C6-automaattivaihteisto
  • 9-tuuman perä lukolla

Autoon on viimeisten kolmen vuoden aikana tehty huomattavaa remonttia ja investoitu huomattava määrä sekä rahaa että työtunteja. Pelkästään alustaan on laitettu:

  • Uudet puslat, laakerit, nivelet ja jarrut (myös satulat ja jarrusylinterit taakse)
  • Uudet iskunvaimentimet

Lisäksi autoon on asennettu:

  • Uusi polttoainesäiliö
  • Uusi suurempi kaasutin
  • Uusi MSD-sytytysjärjestelmä
  • Uusi laturi
  • Uusi starttimoottori
  • Uusi vesipumppu

Koritöitä tehty, mutta vielä vähän kesken Auton korissa on tehty paljon töitä, mutta esimerkiksi polttoainesäiliön ympärille ja kuskin helman etupäähän kaivataan vielä pientä paikkausta. Amerikan ajoilta löytyy pieniä kolhuja, mutta muuten auto on koriltaan hyvässä kunnossa, vaikka maalipinta on jo kauhtunut. Kuskin etulokasuojassa ja ovessa on kuitenkin havaittavissa hieman enemmän patinaa, mitä tehtaalta lähtiessä on ollut.

Vanteet ja renkaat

  • Weldstar-vanteet
  • Uudet renkaat edessä
  • Takarenkaat vielä kohtuullisessa kunnossa

Miinukset

  • Moottorissa on jotain mekaanista vikaa – käy seitsemällä sylinterillä ja savuttaa lämpimänä, mutta ei kolise
  • Sähköt kaipaavat huomiota ja rakkaudellista huoltoa
  • Kojetaulu on kärsinyt auringosta

Lauri Huttusen tarina: Huttunen kertoo, että hän on hankkinut auton kolme vuotta sitten 10 500 eurolla ja siihen on sen jälkeen laitettu runsaasti osia ja tehty paljon työtä. Kokonaiskustannukset ovat nousseet noin 15 000 euroon, mutta taloprojekti syö nyt kaiken ajan ja rahalliset resurssit, joten autosta on pakko luopua.

Tiedot ja paperit

  • Auto on rekisteröity ja paperit ovat kunnossa.

Jos tämä Torino -70 kiinnostaa, ota yhteyttä Lauriin – tässä voisi olla sinulle täydellinen talven projekti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *