Pörssisähkön voi suojata hintapiikeiltä

Pörssisähkön hintapiikkejä voi suojata useilla eri tavoilla, vaikka täysin niitä ei voi välttää. Tässä muutamia keinoja:

  1. Sähkösopimuksen kiinteähintaiset osuudet: Useat sähkönmyyjät tarjoavat sopimuksia, joissa osa sähkön hinnasta perustuu pörssisähköön ja osa on kiinteä. Tämä voi tasoittaa äkillisiä hintapiikkejä.
  2. Hintakatto tai hintakaton asettaminen: Jotkut sähkönmyyjät tarjoavat mahdollisuuden asettaa hintakatto pörssisähkölle. Tämä tarkoittaa, että vaikka pörssihinta nousisi yli tietyn rajan, maksat vain sovittuun kattoon asti.
  3. Sähkönkäytön ajoittaminen halvempiin ajankohtiin: Pörssisähkö seuraa markkinahintaa, joka on usein alhaisempi yöllä ja viikonloppuisin. Kulutuksen siirtäminen näille ajankohdille voi säästää merkittävästi.
  4. Energiavarastot ja älylaitteet: Älykäs sähköjärjestelmä voi optimoida sähkön käyttöä niin, että esimerkiksi varaavat laitteet (lämmitys, sähköauton lataus) käyttävät sähköä halvimpina hetkinä.
  5. Pitkät sopimukset kiinteällä hinnalla: Vaikka et käyttäisi pörssisähköä, voit harkita pitkäaikaista kiinteähintaista sopimusta, joka suojaa hintojen heilahteluilta pidemmän aikaa.
  6. Sähkönkulutuksen optimointi: Energiatehokkuuden parantaminen voi auttaa vähentämään kulutusta erityisesti kalliina hetkinä. Tämä sisältää esimerkiksi kodin lämmöneristyksen parantamisen ja energiatehokkaiden laitteiden käytön.

Nämä keinot yhdessä voivat auttaa suojaamaan pörssisähkön hintapiikeiltä ja alentamaan sähkölaskuja pitkällä aikavälillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *