Hurrikaani Helene iski Floridaan: Tuhoisa myrsky jätti jälkeensä valtavaa tuhoa

Hurrikaani Helene iski Floridaan: Tuhoisa myrsky jätti jälkeensä valtavaa tuhoa

Tänään, syyskuun 27. päivänä 2024, Floridan rannikko kärsi vakavia vaurioita, kun Hurrikaani Helene, yksi vuoden voimakkaimmista myrskyistä, iski osavaltioon. Hurrikaani rantautui Floridan Big Bend -alueella myöhään torstai-iltana, tuoden mukanaan jopa 225 km/h puhaltavia tuulia. Myrsky on luokiteltu kategorian 4 hurrikaaniksi, ja sen vaikutukset tuntuvat laajasti koko osavaltiossa ja sen ulkopuolella​.

Vahingot ja vaikutukset

Hurrikaani Helene on aiheuttanut merkittäviä tuhoja erityisesti Floridan länsirannikolla. Myrskyn mukana tullut myrskytulva, jonka ennustetaan nousevan jopa 6 metrin korkeuteen, on tehnyt rannikkoalueista hengenvaarallisia. Yli miljoona kotitaloutta ja liikeyritystä on menettänyt sähkönsä, ja useat alueet, kuten Tampa ja Sarasota, kärsivät tulvista ja infrastruktuurin vaurioista. Valitettavasti ainakin yksi kuolemantapaus on raportoitu, ja viranomaiset pelkäävät, että uhrien määrä voi nousta, kun pelastustyöt etenevät​.

Evakuoinnit ja turvallisuusvaroitukset

Floridan kuvernööri Ron DeSantis on määrännyt evakuoinnit useille alueille, ja Kansallinen hurrikaanikeskus (NHC) varoitti, että rannikkoalueilla on meneillään “hengenvaarallinen tilanne”. Evakuointimääräyksiä on annettu muun muassa Sarasota- ja Charlotte-kunnissa, ja kansalaisia kehotetaan pysymään sisätiloissa tai etsimään suojaa korkeammilta alueilta. Tulvat ja maanvyörymät uhkaavat myös muita osavaltioita, kuten Georgiaa ja Carolinasin osavaltioita, kun Helene jatkaa pohjoiseen​.

Valmistelut ja apu

Viranomaiset, mukaan lukien FEMA ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, ovat kehottaneet kansalaisia noudattamaan kaikkia evakuointi- ja turvallisuusohjeita. Floridaan on lähetetty kansalliskaartin joukkoja auttamaan pelastus- ja raivaustöissä. Myös useat osavaltion lentoasemat, kuten Tampa ja Tallahassee, on suljettu, kun myrsky tekee tuhojaan​.

Tilanne on edelleen kriittinen, ja myrskyn vaikutuksia arvioidaan seuraavien päivien aikana tarkemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *