Ensi viikon sääennuste

Ensi viikon sääennuste: Vaihtelevaa säätä luvassa

Suomen sää on tunnetusti arvaamaton, ja ensi viikko ei tee poikkeusta tähän sääntöön. Ennusteiden mukaan suomalaiset saavat kokea monenlaista säätä, ja onkin syytä varautua vaihteleviin olosuhteisiin.

Maanantai alkaa suurimmassa osassa maata pilvisenä ja paikoin sateisena. Etelä- ja Länsi-Suomessa voi esiintyä ajoittaisia sateita, mutta idässä ja pohjoisessa sää pysyy enimmäkseen kuivana. Lämpötilat liikkuvat maan eteläosissa 10-12 asteen tienoilla, kun taas pohjoisemmassa elohopea saattaa pudota lähemmäs nollaa, erityisesti öisin.

Tiistaina sää kirkastuu etelässä ja lännessä, kun korkeapaine vahvistuu. Aurinko pääsee paistamaan monin paikoin, ja lämpötilat nousevat muutaman asteen maanantaista. Idässä ja pohjoisessa pilvisyys säilyy paikoin runsaana, ja Lapissa voi esiintyä heikkoja lumisateita.

Keskiviikko tuo mukanaan uuden säätyypin, kun lännestä saapuu uusi matalapaine. Tämä tuo mukanaan sateita erityisesti Länsi-Suomeen, ja sademäärät voivat paikoin olla huomattavia. Itä- ja Pohjois-Suomessa sateet jäävät vähäisemmiksi, mutta pilvisyys lisääntyy koko maassa. Lämpötilat pysyvät kuitenkin lähellä alkuviikon lukemia.

Torstaina matalapaine siirtyy itään, mutta sen jäljiltä sää pysyy epävakaisena. Sateet jatkuvat ajoittaisina eri puolilla maata, ja tuuli voi paikoin voimistua erityisesti rannikkoalueilla. Lämpötilat vaihtelevat etelän 8-10 asteesta pohjoisen nollan tuntumaan.

Perjantai ja viikonloppu näyttävät ennusteiden mukaan hieman vakaammilta, kun korkeapaine alkaa jälleen vaikuttaa säähän. Pilvisyys vähenee ja sate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *